DIY: regenwaterbuffer maken

Een regenwaterbuffer voor ieder seizoen

In Nederland krijg je steeds vaker te maken met wateroverlast. Er zijn vaak langdurige droogten, waarna de regen met bakken uit de hemel komt vallen. Deze regenbuien worden steeds heviger, terwijl de bodem het water niet meer allemaal af kan voeren. Hierdoor ontstaan er al snel grote plassen in de tuin. Ook kan het water op den duur binnendringen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, waaronder een regenwaterbuffer. Je kunt hiervoor een professional inschakelen, maar kunt het ook zelf doen. Er is namelijk niet veel kennis voor nodig. Maar hoe kun je deze zelf maken?

Een regenwaterbuffer voor ieder seizoen

Een regenwaterbuffer zorgt ervoor dat er water wordt opgevangen voor wanneer er een langdurige droogte op de loer ligt. Je kunt het water namelijk op veel verschillende manieren opvangen, zodat je het weer kunt hergebruiken voor bijvoorbeeld het wateren van de planten. Daarnaast kun je bij de hevige regenbuien juist weer water opvangen en afvoeren naar de riolering, zonder dat hierbij waterschade gaat ontstaan. Doordat het allemaal eenvoudig zelf te maken is, hoef je er ook niet veel geld aan kwijt te zijn. Je kunt gelijk aan de slag.

Het aantal materialen berekenen

Een regenwaterbuffer kan bijvoorbeeld als drainage in de tuin dienen. Hiervoor zijn er onder andere hydroblob en hydrorock materialen te vinden. Je kunt dan het beste eerst bepalen hoeveel materialen je nodig hebt voor bij jouw woning. Dit kun je doen door middel van een calculator Met slechts een aantal vragen weet je dan hoeveel je aan moet schaffen en kun je beginnen met de werkzaamheden. Je hoeft niet heel veel te graven en houdt rekening met de afvoer die geregeld moet worden. Dankzij de instructies weet je precies wat jou te wachten staat. Met slechts een laag budget zorg je voor grote resultaten.

De werkzaamheden stap voor stap uitvoeren

Om de regenwaterbuffer aan te leggen moet je in eerste instantie een deel van de tuin uitgraven. Hiervoor hoef je tot slechts 70 centimeter uit te graven, waarna je op de bodem stenen, schelpen of zand legt. Daarna leg je de materialen op een goede manier plaatst. Ook leg je buizen naar bijvoorbeeld een sloot of de riolering, waardoor het overtollige water afgevoerd kan worden. De rest van het water zal uiteindelijk weer aan de bodem afgegeven worden. De bodem zal hierdoor nooit te veel water in een keer krijgen.

Gelijk beginnen met afvoeren

Dankzij Regenwaterbuffer heb je de materialen altijd in handen en kun je ervoor zorgen dat je de buffer zelf aan kunt leggen. Daarbij wordt er altijd geleverd aan zowel particulieren als bedrijven. Voor iedereen is er daarom wel een oplossing te vinden en je kunt ook met meerdere materialen gaan werken. Zorg er daarom voor dat je ook altijd het beste advies krijgt. Hierdoor weet je waar je aan toe bent, welke materialen het beste bij jouw situatie gaat passen en op welke manier je resultaten boekt. Binnen een korte tijd heb jij geen last meer van water.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s